Tilberedning
Aubergine er en alsidig grøntsag, som du kan tilberede på flere forskellige måder.
Bagt aubergine
En nem og populær måde at tilberede auberginer på er ved at bage dem. Bag auberginen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Flæk den, og skrab det bløde kød ud. Bland det med lidt olivenolie, hvidløg, citron, persille, salt og peber. Så har du en lækker dip til sprøde grøntsager eller kødretter.
Stegt aubergine
Du kan også stege din aubergine. Skær auberginen i skiver, og vend dem i en smule olie og tørrede krydderier som fx basilikum og oregano. Steg aubergineskiverne på en pande, ca. 5 minutter på hver side.
Friteret aubergine
Aubergine smager også rigtig godt i en friteret udgave. Skær skiver af auberginen, og dyp skiverne i en hjemmelavet pandekagedej. Fritér skiverne i varm olie, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, når de er blevet gyldne. Drys med salt, og spis dem med lidt flydende honning.